A tűzijátékokról néhány szóbanAz ünnepi események fénypontja egy szép tűzijáték. A kültéri tűzijátékoknál legtöbbször különböző fény, szín- és hanghatást adó szikraszökőkutakat, 30 mm-es kaliberig bombatelepeket, 50-65-75-100-125-150 mm kaliberű bombákat és 30-50 mm kaliberű római gyertyákat használunk. A kaliber a fellőtt bombák átmérőjét jelenti milliméterben. A fellövési magasság általában annyi méter, ahány kaliberű az adott bomba.

Pirotechnikusunk a helyszín ismeretében egyezteti a kért látványtervet.

A személyes megbeszélés során lehetőség van a különleges és egyedi kérések megtervezésére és figyelembe vételére ( pl. tűzzuhatag, tűzfüggöny, színes bengálégők, vízfelszínre lőtt speciális tűzijáték, zenei aláfestés, digitális látványtervezésű piromusical tűzijáték elektronikus fellövésvezérléssel stb.)


Nagyon fontos, hogy a biztonsági előírások betartásához a kiválasztott helyszín alkalmas legyen.
A nézőkre vonatkozó védőtávolság az alkalmazott eszközöktől függően általában 15-45 méter,  nagyobb tűzijátékoknál ez akár a 80 métert is lehet.

A konkrét megrendelés alapján a Floramed-2000 Kft. elkészíti a tűzijáték látványtervét és beszerzi a hatósági engedélyeket.


logo
logo